Florence Sitruk.
Volledig scherm
Florence Sitruk. © wiehl.de

Wereldbekende harpiste Florence Sitruk speelt dit weekend in Antwerpen

ANTWERPENDe gerenommeerde Duitse harpiste Florence Sitruk komt dit weekend naar Antwerpen. In duet met Antwerps cellist Christoph Bunzendahl speelt ze zaterdagavond in de Christus-Koningkerk op het Kiel. “Het voordeel van corona is de lege agenda’s van dit soort topartiesten, zo kan je ze makkelijker strikken voor een concert.”

 1. Beiaardier Jo Haazen doet Jan Jambon duizelen: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Beiaardier Jo Haazen doet Jan Jambon duizelen: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis
  ANTWERPEN/MECHELEN

  Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis

  Het project ‘Alone, but nog forgotten’ van Night of the Proms-cellist Christoph Bunzendahl is afgerond. De afgelopen maanden toerde hij iconische gebouwen in Antwerpen en Mechelen rond die leegstaan door de crisis, zoals fitnesscentra en horecazaken, maar ook het Sportpaleis en het anders zo bedrijvige hoofdkantoor van Telenet. Alle muzikale passages zijn nu in een concertfilm gegoten die je gratis online kunt bekijken.