Het Antwerpse Vlinderpaleis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Antwerpse Vlinderpaleis. © Klaas De Scheirder

‘Welzijnsonthaal’ in Antwerps Vlinderpaleis geopend: “Vaak schuilt achter een juridische kwestie een heel ander probleem. Die mensen verdienen hulp”

AntwerpenIn het Antwerpse justitiepaleis is het Welzijnsonthaal geopend. Het initiatief moet een brug slaan tussen justitie en welzijn. Want in het loket kunnen bezoekers niet alleen terecht voor vonnissen, maar ook voor juridisch advies over bijvoorbeeld schulden, scheidingen of problemen met de huisbaas. “Vaak schuilt er een andere problematiek achter een juridisch probleem, zoals schulden of een verslaving.”

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.