De Ossenmarkt is herschapen in een vuilnisbelt. Een still uit het filmpje dat buurtcomité Stadscampus maakte
Volledig scherm
De Ossenmarkt is herschapen in een vuilnisbelt. Een still uit het filmpje dat buurtcomité Stadscampus maakte © Buurtcomité Stadscampus

Welkom op vuilnisbelt Ossenmarkt: studenten maken er bij start academiejaar opnieuw boeltje van

Lege bierblikjes, kapotte flessen wijn en sterkedrank, overal rondslingerend papier: de Ossenmarkt had dinsdagochtend meer weg van een vuilnisbelt dan van een gezellig stadspleintje. “Blijkbaar schieten onze sensibiliseringscampagnes hun doel voorbij. We worden er moedeloos van”, reageert de UAntwerpen

 1. Jongeman verblindt automobilisten met laserstraal
  Deurne

  Jongeman verblindt automobi­lis­ten met laser­straal

  De politie van Antwerpen kreeg zaterdag verschillende meldingen vanuit de omgeving van het Bisthovenplein dat een jongeman automobilisten die voorbijreden aan het verblinden was met een laserstraal. “Dat is heel gevaarlijk en verhoogt het risico op ongevallen”, klinkt het bij de politie Antwerpen. “Ons wijkteam van de Unolaan heeft de jongeman kunnen oppakken. Hij had de laserpen ondertussen weggegooid op straat. We hebben het toestelletje in beslag genomen en er zijn twee pv’s opgemaakt.”
 2. Vzw ArmenTeKort over Wereldag van het verzet tegen Armoede: “De Antwerpenaar heeft dé sleutel in eigen handen om armoede tegen te gaan”
  Antwerpen

  Vzw ArmenTe­Kort over Wereldag van het verzet tegen Armoede: “De Antwerpe­naar heeft dé sleutel in eigen handen om armoede tegen te gaan”

  “Schrik je door het grote armoedecijfer? Dat is menselijk, maar daarmee verander je niets aan dat cijfer.” Dat zegt Rik Rijnders van ArmenTeKort vzw naar aanleiding van Werelddag van het verzet tegen Armoede. Toch is er ook goed nieuws, want met het buddysysteem heeft de Antwerpse vzw ook dé sleutel in handen om het verschil te maken. “Niet met geld, maar met aandacht voor elkaar en vriendschap”, klinkt het.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement