‘Weefwijven’ weven kunstwerk van Schelde-afval

De plastic soep treft niet alleen oceanen, elk jaar belanden ook tonnen plastic afval in de Schelde. Om op straat te tonen wat er allemaal in de rivier belandt, werken vijf zelfverklaarde ‘Weefwijven’ aan een groot plastic kunstwerk.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. ‘En toen was het oorlog’: district Deurne werkt opnieuw schoolprogramma uit over WOII en vrede
  Deurne

  ‘En toen was het oorlog’: district Deurne werkt opnieuw schoolpro­gram­ma uit over WOII en vrede

  Ook dit jaar werkt het district Deurne, onder de noemer ‘Deurne vredesdistrict’, een programma uit over vrede op maat van scholen. Leerlingen van de derde graad van 14 verschillende Deurnse scholen luisteren naar ‘En toen was het oorlog’, een interactief, muzikaal en aangrijpend verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Aansluitend bekijken ze de tentoonstelling ‘Donkere dagen in Deurne’ en werken ze creatief in de klas rond het thema ‘vrede’.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement