Weduwe van Panamarenko Eveline Hoorens, met achter haar Bing II, een werk van Panamarenko.
Volledig scherm
Weduwe van Panamarenko Eveline Hoorens, met achter haar Bing II, een werk van Panamarenko. © Klaas De Scheirder

Weduwe Panamarenko hard voor cultuurbeleid tijdens inhuldiging Panamarenkoplein: “Hoe kan een kunstenaar brood op de plank brengen als er geen planken zijn om op te spelen?”

Op het Nieuw Zuid in Antwerpen is het Panamarenkoplein officieel ingehuldigd als eerbetoon aan de vorig jaar overleden kunstenaar. Zijn weduwe Eveline Hoorens maakte tijdens haar speech een statement voor de cultuursector en sprak minister voor Cultuur Jan Jambon (N-VA) rechtstreeks aan: “Hoe kan een kunstenaar brood op de plank brengen als er geen planken zijn om op te spelen?”

 1. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. Nieuwbouw avAnt Provinciaal Onderwijs officieel ingehuldigd: “Gebouw wordt hét uithangbord voor modern provinciaal onderwijs”
  Deurne

  Nieuwbouw avAnt Provinci­aal Onderwijs officieel ingehul­digd: “Gebouw wordt hét uithang­bord voor modern provinci­aal onderwijs”

  Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw. De architecten van ‘aaa-architectuuratelier ambiorix’ kwamen op de proppen met een vernieuwend en duurzaam ontwerp dat niet alleen perfect geïntegreerd is in het park Rivierenhof, maar vormt met een dakterras ook een versterking voor het landschap. Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.