Carl De Schutter en Karel Van Noppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl De Schutter en Karel Van Noppen. © RV

We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestudeerd met Belkacem”

Vijfentwintig jaar na de moord op veearts Karel Van Noppen zit één dader nog altijd in de cel: Carl De Schutter (54), de man die de moord in opdracht van de hormonenmaffia organiseerde. Drie andere daders werden in 2009 vervroegd vrijgelaten. Het Laatste Nieuws kon exclusief met De Schutter spreken over Van Noppen, ‘buurman’ Freddy Horion en Fouad Belkacem. “Ik ben aan mijn 25ste jaar achter de tralies begonnen. Nog vier jaar te gaan. Die komedie over vervroegd vrijlaten mag stoppen.” Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.

 1. Karel Van Noppen werd 25 jaar geleden koelbloedig vermoord door de hormonenmaffia: "Het is gebeurd. ‘Operatie Zieke Koe’ is van de baan”
  PREMIUM

  Karel Van Noppen werd 25 jaar geleden koelbloe­dig vermoord door de hormonen­maf­fia: "Het is gebeurd. ‘Operatie Zieke Koe’ is van de baan”

  Op 20 februari 1995 stond de wereld stil in Vlaanderen. Veekeurder Karel Van Noppen (42) werd koelbloedig vermoord. Drie kogels, vlak bij zijn woning in Wechelderzande (Lille). Vermoord omdat hij ons vlees gezonder wilde maken: een steak vrij van hormonen. Jarenlang werd hij al bedreigd door de hormonenmaffia. Maar Van Noppen zette gedreven zijn strijd voort. Zelfs toen hij voelde dat er een executie zat aan te komen. Met Carl De Schutter zit nog altijd één van de betrokkenen in de gevangenis. Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.
 2. Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”

  Het Openbaar Ministerie vorderde vanochtend 10 jaar cel een boete van 1,9 miljoen euro voor Melikan Kucam. Kucam had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de opdracht gekregen om een lijst op te stellen van christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. In die hoedanigheid heeft hij echter talloze vluchtelingen hoge bedragen laten betalen voor dergelijke visa, terwijl die eigenlijk gratis behoren te zijn. “Alles is een complot tegen hem. Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”, aldus de procureur.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend