Joden in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joden in Antwerpen. © Photo News

“We blijven aparte gemeenschappen, maar respecteren elkaar”: Antwerpse moslims en joden denken niet dat Israëlisch-Palestijns conflict naar hun stad zal komen

AntwerpenHet conflict in Israël beroert de hele wereld. Ook Antwerpen heeft zowel een omvangrijke joodse, als een omvangrijke moslimgemeenschap. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet al vallen dat hij beducht is dat het Israëlisch-Palestijns conflict overwaait naar zijn stad. Maar wat denken Antwerpse moslims en joden daar zelf van? “Iedereen heeft zijn mening, maar tot een conflict zal het hier niet komen.”

  1. Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”

    Leven en werk van Bob Cools: ga er gerust even voor zitten. Dertig jaar lang bouwde hij in Antwerpen aan zijn socialistische visie op stadsontwikkeling. Voor zijn memoires heeft hij de wereld laten wachten tot zijn 87ste. Niet erg, want ook nu is hij nog scherp én “onvermoeibaar verontwaardigd”, zoals Tatjana Scheck (Antwerpse voorzitster van Vooruit), raak omschrijft. Voor een voordracht over Lenin of econoom John Maynard Keynes mag je hem altijd bellen. Over Patrick Janssens liever niet.