Waterkeringspoorten Scheldekaaien gaan dicht wegens stormtij

AntwerpenEr wordt vanavond hoogwater op de Schelde voorspeld. De waterkeringspoorten zullen vanaf 15 uur gesloten worden.

 1. Clara Wellens en Antwerp Volley Team gaan onderuit tegen Genk: “Het was echt niet goed”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Clara Wellens en Antwerp Volley Team gaan onderuit tegen Genk: “Het was echt niet goed”

  Het Antwerp Volley Team is zaterdagavond ontgoocheld teruggekeerd na de verloren wedstrijd in Limburg. LVL Genk was te sterk en de Antwerp Ladies waren vooral in de aanval te licht voor de thuisploeg. De rendementsscore van het hele Antwerp Interfreight Brabo Volley Team eindigde op een negatief cijfer. Resultaat: 3-0 en geen enkele set meer dan twintig punten voor de bezoekers.
 2. Antwerpenaar maakt hondenvoer op basis van insecten: “20% van alle vleesproductie wereldwijd wordt door honden en katten geconsumeerd”
  Antwerpen

  Antwerpe­naar maakt hondenvoer op basis van insecten: “20% van alle vleespro­duc­tie wereldwijd wordt door honden en katten geconsu­meerd”

  Nog niet erg veel mensen zijn er klaar voor om zelf instectenburgers te eten, maar voor honden is voeding op basis van insecten prima. Dat weet ook Nicolas Bartholomeeusen (33): de Antwerpenaar verkoopt sinds kort zijn eigen merk hondenvoeding Imby, zonder vlees, maar enkel met insecteneiwitten en plantaardige ingrediënten. Dat maakt de voeding van Imby veel duurzamer dan gewone hondenvoeding. “Er wordt vaak naar politici gewezen om iets te doen aan het klimaat, maar veel mensen zijn zelf niet bereid hun levensstijl te veranderen”, aldus Nicolas.
 1. Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Willem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlementslid blijven
  Antwerpen

  Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Wil­lem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlements­lid blijven

  Als Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) schepen wordt in januari, dan mag hij die job combineren met zijn zitje in het Vlaams parlement. Net geen driekwart van de leden van de Antwerpse afdeling van de liberalen heeft dat zaterdag in een stemming beslist. “Ik heb bijzonder veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar”, reageert een opgetogen Schiltz.