Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert © Photo News

Wat is er aan de hand in de Antwerpse coalitie? “De Wever beweert dat hij een man is van zijn woord. Dat hij het maar bewijst”

Al weken doet het gerucht de ronde dat Open Vld uit de Antwerpse coalitie wordt gezet. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert voor het eerst op de fluistercampagne. “In het bestuursakkoord is afgesproken dat wij een tweede schepen krijgen. De burgemeester van Antwerpen gaat er prat op dat hij een man is van zijn woord. Dat hij het maar bewijst.” 

184 reacties

 • willy goelen

  1 maand geleden
  Wat is er toch met die mensen , hebben ze de werkman in de vorige regering niet genoeg kunnen kaalplukken , en ligt dat nu op maag ,een indexinlevering , gefoefel aan de index een 2e en derde belastingbrief , water en elektriciteit , enz allemaal geniepige belastingverhogingen , jullie denken toch niet dat de mensen medelijden met jullie gaan krijgen ,wie zei het ook weer, wie geloofd die mensen nog !
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Was het BDW niet die de Vlamingen toesprak in 2019 met de melding, dat hij kandidaat minister president was, als de Vlamingen hem zouden verkiezen ?
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Opvld de grootste verliezer van de verkiezingen gaat van de hoge toren blazen, wat scheelt er heeft De Wever het werkvolk niet genoeg gestraft volgens die meneer daar??
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  in het bestuursakkoord staat dat SpA (dus nu Vooruit) een mandaat moet afgeven aan OVLD, maw als dit punt van het akkoord niet uitgevoerd wordt, wie doet dan de beste zaak? idd Vooruit. Welke partij heeft die nieuwe regel bedacht waardoor je op gemeentelijk niveau makkelijk een coalitiepartner kan dumpen? idd OVLD, met Bart Somers...maar blijkbaar mag deze wijziging enkel gebruikt worden als OVLD er voordeel bij heeft...
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Beste perceptie Lachaert, dat moet BDW maar doen zoals afgesproken en dat is niet nu maar veel later.