Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir slaat een praatje met Hagir, die honing gemaakt van arganolie op de 'Wall Of Fair' verkoopt.
Volledig scherm
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir slaat een praatje met Hagir, die honing gemaakt van arganolie op de 'Wall Of Fair' verkoopt. © GV

“Wat is de kost van een mensenleven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout

BorgerhoutDe week van de Fair Trade 2021 bleef ook in Borgerhout niet onopgemerkt. Borgerhub werd omgetoverd tot een ware markt ‘Wall of Fair’ met originele fairtradeproducten. Een ontmoeting tussen noord en zuid, makers van hier en producenten uit het zuiden: “ Producten gemaakt van olifantenpoep staan zelf op mijn bureau ”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir, die ook kwam shoppen.

  1. MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’
    Antwerpen

    MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’

    Op zaterdag 11 december opent het MAS een nieuwe permanente expo op de zesde verdieping: ‘Vracht. Over de haven, mensen en goederen.’ De expo neemt de bezoeker mee in de kleurrijke geschiedenis van de zeevaart en de wereldhandel. Naast de vele waardevolle scheepsmodellen, zijn er ook tal van gebruiks- en kunstobjecten uit de collectie te zien die tonen hoe er eeuwenlang goederen, kennis en contacten via de haven Antwerpen in- en uitstroomden.