Burgemeester van Borsbeek Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Borsbeek Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA). © Tessa Kraan

Wat betekent de fusie met Antwerpen voor de Borsbekenaar? “Het lokale bestuur zal luisteren naar uw bezorgdheden”

Borsbeek/AntwerpenStop de geruchtenmolen: als beide gemeenteraden het eind december 2023 goedkeuren, zal Borsbeek fuseren met de stad Antwerpen en zo het tiende district van de grootstad worden in 2025. Burgemeesters Bart De Wever (N-VA) en Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) beklemtonen: “Voor de Antwerpenaren en de 11.200 Borsbekenaren zal deze fusie een win-win zijn.” Maar wat met de belastingen? En hoe stemt de Borsbekenaar volgende verkiezingen? Dit is wat we nu al weten.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.