Een hele resem staaltjes uit de nieuwe Biobank van de Antwerpse dierentuin.
Volledig scherm
Een hele resem staaltjes uit de nieuwe Biobank van de Antwerpse dierentuin. © Zoo Science

Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervriezers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenartsen”

AntwerpenZOO Antwerpen is gestart met een bijzonder initiatief: de ontwikkeling van een grootse Biobank. In speciale vriezers van wel -80 graden worden van zoveel mogelijk dieren uit Europese dierentuinen stalen verzameld – van bloed tot DNA. “Dit is niet alleen van nut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook erg belangrijk voor de dieren zelf”, stelt geneticus Philippe Helsen.

 1. “We blijven aparte gemeenschappen, maar respecteren elkaar”: Antwerpse moslims en joden denken niet dat Israëlisch-Palestijns conflict naar hun stad zal komen
  PREMIUM
  Antwerpen

  “We blijven aparte gemeen­schap­pen, maar respecte­ren elkaar”: Antwerpse moslims en joden denken niet dat Israëlisch-Palestijns conflict naar hun stad zal komen

  Het conflict in Israël beroert de hele wereld. Ook Antwerpen heeft zowel een omvangrijke joodse, als een omvangrijke moslimgemeenschap. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet al vallen dat hij beducht is dat het Israëlisch-Palestijns conflict overwaait naar zijn stad. Maar wat denken Antwerpse moslims en joden daar zelf van? “Iedereen heeft zijn mening, maar tot een conflict zal het hier niet komen.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar