Hicham Chaib (tweede persoon van links, met de wijsvinger opgeheven) zal volgende week bij verstek door een assisenjury onder de loep worden genomen. Vandaag werden de 12 juryleden ingezworen in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hicham Chaib (tweede persoon van links, met de wijsvinger opgeheven) zal volgende week bij verstek door een assisenjury onder de loep worden genomen. Vandaag werden de 12 juryleden ingezworen in Antwerpen. © ID / Bas Bogaerts

Waarom er toch een assisenproces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrijder Hicham Chaib die al jaren spoorloos is

Antwerpen/DeurneGeen advocaten, geen slachtoffer en geen dader. Het assisenproces tegen Syriëstrijder Hicham Chaib, dat dinsdag 26 oktober van start gaat, zal niet als een regulier proces de geschiedenisboeken in gaan. Donderdagmiddag werden alvast de 12 juryleden die over zijn daden zullen oordelen uitgeloot en ingezworen. Maar wie is, of was, Hicham Chaib eigenlijk? Waar is hij nu? En waarom wordt hij alsnog gerechtelijk vervolgd, ook al weten we niet eens zeker of hij nog wel leeft?

  1. Lichtfestival gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”
    Antwerpen

    Lichtfesti­val gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”

    ZOO Antwerpen zorgt vanaf vrijdag met de zesde editie van China Light voor extra licht in het duisternis. Dit jaar staat het beroemde lichtfestival helemaal in het teken van Alice in Wonderland. Na zonsondergang komt het speelse sprookje helemaal tot leven. Val van 3 december tot en met 16 januari 2022 van de ene verbazing in de andere tijdens het wondermooie lichtfeest.