De ontvoerders die het op De Algerijn hadden gemunt, werden zelf door het Snelle Respons Team van de politie klemgereden op de Ring.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontvoerders die het op De Algerijn hadden gemunt, werden zelf door het Snelle Respons Team van de politie klemgereden op de Ring. © rv

Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering

Operatie ‘Nachtwacht’ mag Borgerhout en Deurne-Noord binnenste buiten keren, de man die achter de recente golf van aanslagen zit zal de politie er niet vinden. Mohamed Reda C. (26), ‘de Algerijn’, zit veilig en wel in het buitenland sinds hij in Deurne bijna werd ontvoerd door een misnoegde drugsbende. Die verdenkt hem van de diefstal van 200 kilogram cocaïne. Lees meer over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.

 1. Antwerpse drugsmaffia wordt roekelozer: kogels vliegen rakelings langs onschuldige kleuter
  PREMIUM

  Antwerpse drugsmaf­fia wordt roekelozer: kogels vliegen rakelings langs onschuldi­ge kleuter

  Een Afghaanse familie is maandagnacht als bij wonder ontsnapt aan de kogels van de Antwerpse drugsmaffia. Het was al de vijfde aanslag sinds vrijdagnacht. Twee keer werd de woning van één en dezelfde familie geviseerd, maar die beweert niets (meer) met drugszaken te maken te hebben. Mogelijk zijn de aanslagen een gevolg van enkele grote inbeslagnames van ladingen cocaïne in de Antwerpse haven.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.