De ontvoerders die het op De Algerijn hadden gemunt, werden zelf door het Snelle Respons Team van de politie klemgereden op de Ring.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontvoerders die het op De Algerijn hadden gemunt, werden zelf door het Snelle Respons Team van de politie klemgereden op de Ring. © rv

Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering

Operatie ‘Nachtwacht’ mag Borgerhout en Deurne-Noord binnenste buiten keren, de man die achter de recente golf van aanslagen zit zal de politie er niet vinden. Mohamed Reda C. (26), ‘de Algerijn’, zit veilig en wel in het buitenland sinds hij in Deurne bijna werd ontvoerd door een misnoegde drugsbende. Die verdenkt hem van de diefstal van 200 kilogram cocaïne. Lees meer over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Antwerpse drugsmaffia wordt roekelozer: kogels vliegen rakelings langs onschuldige kleuter
  PREMIUM

  Antwerpse drugsmaf­fia wordt roekelozer: kogels vliegen rakelings langs onschuldi­ge kleuter

  Een Afghaanse familie is maandagnacht als bij wonder ontsnapt aan de kogels van de Antwerpse drugsmaffia. Het was al de vijfde aanslag sinds vrijdagnacht. Twee keer werd de woning van één en dezelfde familie geviseerd, maar die beweert niets (meer) met drugszaken te maken te hebben. Mogelijk zijn de aanslagen een gevolg van enkele grote inbeslagnames van ladingen cocaïne in de Antwerpse haven.
 1. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”