De tarte tatin de Morcilla van Bistro Monroe en wafels van Désirée.
Volledig scherm
PREMIUM
De tarte tatin de Morcilla van Bistro Monroe en wafels van Désirée. © rv

Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?

AntwerpenVier dagen lang genieten van de meest uiteenlopende gerechtjes? Het kan in het verlengde hemelvaartweekend. Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vormt de Antwerpse Waagnatie het decor voor de veertiende editie van Antwerpen Proeft. Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro. Drie chefs verklappen alvast wat ze je zullen voorschotelen: “Ons gerecht is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel aan welke eigenwijze koers we varen.”

  1. Van één vintage wandkast tot een van de populairste, Antwerpse meubelmerken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Van één vintage wandkast tot een van de populair­ste, Antwerpse meubelmer­ken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”

    De kans is groot dat je al hebt gehoord van Furnified. Het Antwerpse meubelmerk doet het enorm goed op Instagram, mag de laatste jaren een hoge omzetgroei optekenen, én er zijn ook heel wat concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Ook hun nieuwe badkamermerk Going Objects is een schot in de roos. Een gesprek met COO Ward Thibaut (37) en CEO Dimitri De Vocht (42): “We willen inspireren met onze meubels.”