Vuurwerkgooier (26) van Beerschot al eerder veroordeeld voor mishandeling van Antwerp-supporter

AntwerpDe Beerschot-supporter J.V. (26) die zondag tijdens de derby een vuurpijl in het Antwerp-vak heeft gegooid, is in het verleden al eens veroordeeld. In 2017 kreeg hij een werkstraf omdat hij een Antwerp-supporter in elkaar had geslagen.

 1. Jan Jambon “bezorgd” over vertrek artistiek directeur bij KMSKA
  Antwerpen

  Jan Jambon “bezorgd” over vertrek artistiek directeur bij KMSKA

  Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon heeft aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) zijn “bezorgdheid meegegeven” over het vertrek van kersvers artistiek directeur Jacqueline Grandjean. De N-VA-minister wil met het museum in gesprek gaan over de artistieke visie en over de beslissing om in aanloop naar de grote heropening in september 2022 niet op zoek te gaan naar een nieuwe artistiek directeur.
 2. Opluchting voor ouders en leerlingen K’do: school mag in Schildersstraat blijven tot ingestort gebouw op Nieuw Zuid is heropgebouwd
  Antwerpen

  Opluchting voor ouders en leerlingen K’do: school mag in Schilders­straat blijven tot ingestort gebouw op Nieuw Zuid is heropge­bouwd

  Muzische basisschool K’do mag dan toch langer in de Schildersstraat blijven. Er komt geen tijdelijke verhuis naar het Wilrijkse Plein. Heel wat ouders zagen dat niet zitten. “We hebben van AP Hogeschool, de nieuwe eigenaar, de garantie gekregen dat K’do niet meer naar een andere plek moet uitwijken tot de ingestorte school op Nieuw Zuid is heropgebouwd”, zegt Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! Antwerpen.
 3. Wordt Provinciestraat binnenkort een groene vallei? “Het budget hebben we. Nu het engagement van de buurtbewoners nog”
  Antwerpen

  Wordt Provincie­straat binnenkort een groene vallei? “Het budget hebben we. Nu het engagement van de buurtbewo­ners nog”

  U hebt ze misschien al zien hangen, de flyers met de aantrekkelijke slogan ‘De Provinciestraat: van street canyon naar groene vallei’. Nu er budget uit de burgerbegroting vrij kwam, kan de vergroening van de verbindingsas in de Kievitwijk ook werkelijkheid worden. Begin april plant vzw Klimplant daarvoor een ‘plantweekend’ in: “Als we voldoende bewoners kunnen engageren, zal dit een positieve impact hebben op meer dan alleen de Provinciestraat.”