De schade aan de woning van Jamal Ben Saddik in aanzienlijk
Volledig scherm
PREMIUM
De schade aan de woning van Jamal Ben Saddik in aanzienlijk © PLA/Photonews

Vuurwerkbommen voor bekende Antwerpse kickbokser en twee broers: “Ze hebben uithaling coke verknald”

In Borgerhout en Merksem werd dinsdagnacht zwaar vuurwerk gegooid naar woningen die gelinkt zijn aan de bekende kickbokser en Sky ECC-verdachte Jamal Ben Saddik (31) en twee broers die gekend zijn in de drugswereld. In het milieu gaat het gerucht rond dat het een duidelijk signaal is, omdat er door hun toedoen een uithaling van een lading cocaïne zou mislukt zijn.. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak.

 1. Drugscrimineel ‘Lange Vingers’ riskeert jaar cel omdat hij eigen dood in scène gezet zou hebben (en voor een vals doktersattest)
  PREMIUM
  Antwerpen

  Drugscrimi­neel ‘Lange Vingers’ riskeert jaar cel omdat hij eigen dood in scène gezet zou hebben (en voor een vals doktersat­test)

  De Antwerpse drugscrimineel Gabriël ‘Lange Vingers’ Cherif riskeert nog een jaar cel extra voor het gebruik van valse documenten. Volgens de openbare aanklager liet hij een vals overlijdensattest en een vals doktersbriefje opstellen, om zo aan strafvervolging in België te ontsnappen. ‘Lange Vingers’ was zogezegd verdronken in een Gambiaans meer.
 2. PORTRET. Jamal Ben Saddik, de ‘Goliath van Borgerhout’: drie keer kanker ko gemept, rolmodel voor jonge kickboksers, maar ook in de cel beland
  PREMIUM
  Meer sport

  PORTRET. Jamal Ben Saddik, de ‘Goliath van Borgerhout’: drie keer kanker ko gemept, rolmodel voor jonge kickbok­sers, maar ook in de cel beland

  Twee meter en vijf centimeter groot, 124 kilo aan staal en spieren. In de kickbokswereld is Jamal Ben Saddik (31) letterlijk én figuurlijk een grote meneer. In 2021 vloerde hij zelfs ei zo na kickbokskoning Rico Verhoeven. Maar Ben Saddik viel vorig jaar ook van zijn sokkel, toen hij genoemd werd als een van de ‘resellers’ in het Sky-dossier rond de Antwerpse drugsmaffia en in de cel belandde. En daar bleef het niet bij; ellende was in 2021 de rode draad door zijn leven. “Mijn verhaal lijkt uit boeken te komen.” Een portret van de ‘Goliath van Borgerhout’.