Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Vrouw raakt middenberm en wagen landt op dak: chauffeur lichtgewond

Edegem/WilrijkIn de Doornstraat in Wilrijk, op de grens met Edegem, is dinsdagmiddag een vrouw met haar auto ondersteboven gevlogen en op haar dak terecht gekomen. Dat gebeurde toen de bestuurster per abuis tegen de middenberm reed. De vrouw zat heel even gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden.

 1. Bendeleider die Antwerpse havenbaas liet vermoorden, krijgt levenslang: “Liquidaties was zijn verdienmodel”
  PREMIUM
  Antwerpen/Brasschaat

  Bendelei­der die Antwerpse havenbaas liet vermoorden, krijgt levenslang: “Liquida­ties was zijn verdienmo­del”

  Kopman Delano ‘Keylow’ R. (52) van de motorbende Caloh Wagoh is in Amsterdam veroordeeld tot levenslange opsluiting. Onder zijn commando voerden leden van Caloh Wagoh vijf liquidaties en elf pogingen tot liquidatie uit. Eén van de slachtoffers die op 21 september 2017 in Rotterdam werd vermoord, was “De Belg” Stefaan Bogaerts. Hij had een containerfirma in de Antwerpse haven en was door financiële problemen verstrikt geraakt in het Nederlandse drugsmilieu.
 2. “Onze zoon rende nog naar binnen en kon onze hond en schildpad redden”: Buurtbewoners bekomen van inferno bij houtbedrijf
  PREMIUM
  Hemiksem

  “Onze zoon rende nog naar binnen en kon onze hond en schildpad redden”: Buurtbewo­ners bekomen van inferno bij houtbe­drijf

  “We hebben nog wat flessen cola voor de brandweerlieden gehaald. Die mensen hebben ons huis gered. Dat was het minste wat we konden doen”, zegt buurtbewoonster Michelle. Ze is duidelijk nog aangedaan van de vuurzee die zondag in haar achtertuin woedde, na de brand bij houtverwerkingsbedrijf Coppens. “Een propere tuin was leuk geweest voor de zomer, maar de komende twee maanden wordt dat niets meer.”
 1. HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eíndelijk weer open. Oftewel nu al het scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week werpt de Nederlandse architecte Dikkie Scipio haar licht op een project waar ze niet al tien, maar al twintig jaar mee bezig is.