Het ongeluk gebeurde vlak naast de fietsenstalling.
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde vlak naast de fietsenstalling. © JVDS

Vrouw (55) overleden bij ongeval met vrachtwagen aan Berchem Station

BerchemEen 55-jarige vrouw is maandagochtend overleden bij een ongeval aan Berchem Station. Ze werd aangereden door een vrachtwagenchauffeur. Op hetzelfde plein is zaterdag ook een dodelijk slachtoffer gevallen bij een gelijkaardig ongeluk. “Waarom kan er niet geladen en gelost worden op een moment waarop er eenvoudigweg minder mensen zijn dan bijvoorbeeld tijdens de spitsuren?”

 1. Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeenteraad: “Dit is pure intimidatie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeente­raad: “Dit is pure intimida­tie”

  Antwerps PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders en fractiemedewerker Sim Dereymaeker worden door de politie opgeroepen om te getuigen in een zaak van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. Aanleiding is het tonen van foto’s van mankementen in sociale appartementsblokken op de gemeenteraad door Mie Branders. “Dit heeft niets met veiligheid te maken, maar alles met intimidatiepogingen om klokkenluiders schrik aan te jagen.”
 2. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.
 1. Jonge ondernemers starten ‘Iets’ in Borgerhout: “Verborgen locatie waar alles om eten draait”
  Borgerhout

  Jonge onderne­mers starten ‘Iets’ in Borgerhout: “Verborgen locatie waar alles om eten draait”

  Chantal Dierickx (32), Stéphanie Roels (31), Carlijne Hertog (27) en Isabelle Van Lieshout (29) hebben ‘Iets’ gestart in Borgerhout. ‘Iets’ is in deze niet zomaar een onbepaald voornaamwoord, maar een creatieve hub in een verborgen achterhuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, waar werkelijk alles rond eten draait. De vier dames organiseren er onder andere brunches, filmavonden, diners met dj’s en workshops, met als uitgangspunt dat eten mensen samenbrengt.