Een vrachtwagen reed in de Lange leemstraat gisteren twee kinderen dodelijk aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrachtwagen reed in de Lange leemstraat gisteren twee kinderen dodelijk aan. © Photo News

Vrachtwagen rijdt zusjes dood op zebrapad: “Verkeerslichten van kruispunt werden onlangs aangepast, zodat iedereen tegelijk groen krijgt”

Het ongeval waarbij twee zusjes van 9 en 1,5 jaar dinsdagochtend in Antwerpen om het leven kwamen, was geen dodehoekongeval, zo bevestigt het parket. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Naar joodse traditie zullen de kinderen zo snel mogelijk worden begraven. 

108 reacties

 • Linda Van Aughem

  3 maanden geleden
  De politiekers zouden eerst beter een rondvraag doen bij de burgers in plaats van zelf en zonder navraag te doen iets beslissen waar ze geen fluit van afweten zie nu wat er terug gebeurt is .sterkte aan de familie
 • Patrick Verbelen

  3 maanden geleden
  Politiekers hebben de gewoonte te denken dat ze in alles beter zijn, experts in complexe materie worden door hen vakkundig opzij gezet, de uitkomst daarvan kennen we onderhand. De politie hervorming, staatsveiligheid, energie, milieu, verkeer en veiligheid, allemaal flaters van formaat.
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Op een zebrapad mag je niet rijdend oversteken...! Wel te voet met de fiets in de hand (step).
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Op een zebrapad mag je niet rijdend oversteken, Wel te voet met de fiets aan de hand.
 • Arne Vermeersch

  3 maanden geleden
  Het kruispunt zou inderdaad veiliger zijn als de voetgangers apart groen hebben. Maar dan veroorzaak je files. En dan beginnen er zotten sluipwegen te nemen aan hoge snelheden. Is dat dan veilig? De verantwoordelijke is de chauffeur. Hij moest die kinderen gezien hebben. Het gerecht zal wel zijn werk doen. Ik kan er helaas van meespreken wat het is een kind te verliezen door iemand die niet kijkt, maar dat was op privéterrein, en dan mag blijkbaar alles, want het gerecht vervolgt niet eens.