De Antwerpse schepen van sociale zaken Tom Meeuws (sp.a): “Als je met financiële zorgen zit, klop dan bij ons aan.”
Volledig scherm
De Antwerpse schepen van sociale zaken Tom Meeuws (sp.a): “Als je met financiële zorgen zit, klop dan bij ons aan.” © Klaas De Scheirder

Vraag om steun bij OCMW Antwerpen stijgt met 42%: “Wacht niet af als je hulp nodig hebt”

AntwerpenHet aantal vragen om steun bij het OCMW in Antwerpen is met 42 procent gestegen. Dat heeft schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) verteld. Het aantal mensen die beroep moesten doen op een leefloon steeg met 7 procent. “We worden wat overspoeld”, zegt hij. Toch moeten volgens Meeuws nog meer mensen de weg vinden naar het OCMW. “Als je met financiële zorgen zit, klop dan bij ons aan”, klinkt het.

19 reacties

 • Henry Pirel

  2 maanden geleden
  Wat voor zagepieten hier. Natuurlijk dat er mensen zijn die hun best doen om aan werk te komen maar het hun gewoon niet lukt in deze crisis. Ik ben soms echt niet fier om Belg te zijn. Wij zijn er maar om te sakkeren op deze die het moeilijk hebben in onze samenleving en die nog wat meer in de put te duwen maar een helpende hand neen daar hebben er hier zo moeilijk mee. Natuurlijk zijn er altijd profiteurs maar deze zullen in de minderheid zitten.
 • gina duribreux

  2 maanden geleden
  wel wel wel geld groei aan de bomen in Antwerpen hoe is mogelijk hoelang gaat ze nog uitgeven wat ze niet hebben en lasten en belasten maar we worden allemaal politieker of ambtenaar nog juist zelfde wedde en prive moet weg uit Belgie voor millieu nog juist bomen plaatsen waar geld aan groeit 
 • frans vereken

  2 maanden geleden
  en als je weer verder kan zullen ze er alles aandoen om het u gemakkelijk te maken. Blijven teren op geld. Na vijftien jaar mag ik hier weer een rekening € 3.000 elektriciteit betalen (wat gewoon diefstal was voor zes maand energie door EANDIS). Straks staat de deurwaarder hier, bedankt stad!
 • Johan Van Oevelen

  2 maanden geleden
  euhm studenten? ja bijklussen kan ik aannemen, heb ik ook gedaan tijdens m'n studies, maar er zijn nog andere sectoren dan horeca (dat was wel het eenvoudigst te vinden) he. teleworking zit volop in de mars end aar zoeken ze ook nog steeds mensen. Je moet ook willen werken en werk zien natuurlijk ;) Maarja, hoe zou je zelf zijn als het je op een gouden dienblad wordt aangeboden ;)
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Tja, als ge 3 keer in 't jaar op vakantie wil in het buitenland en het bovendien ook nog eens een vakantie moet zijn waarmee je uit kan pakken. Dan komt er niet veel van sparen voor de minder goede tijden natuurlijk. En wacht niet te lang om hulp te vragen? Klop er maar eens aan als raszuivere Belg met een oud versleten autootje. Dan sturen ze je wandelen. Maar als je nen dikke Mercedes of BMW en een dubbele nationaliteit hebt dan knikken en buigen ze als een knipmes. 
 1. Sint-Vincentiusziekenhuis gaat Covid-patiënten uit Joodse gemeenschap thuis monitoren
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sint-Vincentius­zie­ken­huis gaat Co­vid-patiënten uit Joodse gemeen­schap thuis monitoren

  Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) gaat nauw samenwerken met de thuisverplegingsdiensten van de Joodse gemeenschap. Vanaf volgende week komt er een ‘monitoringsysteem’ waarop het ziekenhuis de gezondheidstoestand van zieke mensen op de voet kan volgen. “Hopelijk kunnen we zo vermijden dat we straks overspoeld worden”, zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen.
 2. Conny (56) leeft van een ziekte-uitkering: “Kleren uit de kringwinkel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Conny (56) leeft van een ziek­te-uitkering: “Kleren uit de kringwin­kel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Om haar depressie te lijf te gaan, ontwikkelde Conny Valvekens (56) haar eigen medicijn: de oprichting van een buurthuis. Al vier jaar lang helpt de voormalige onderneemster zo heel wat minderbedeelde dorpsgenoten. Maar nu haar eigen huwelijk is stukgelopen, kampt Conny zelf ook met financiële problemen. “Elke maand heb ik amper 180 euro om van te leven.” Ze vertelt hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken