Een 12-tal mandatarissen en bestuursleden van Vooruit in het district Antwerpen bij het groot scherm aan de Kerkstraat in Antwerpen-Noord. Met het spelletje Nintendo Mario Kart riepen ze de politie op om meer te controleren op straatracen.
Volledig scherm
Een 12-tal mandatarissen en bestuursleden van Vooruit in het district Antwerpen bij het groot scherm aan de Kerkstraat in Antwerpen-Noord. Met het spelletje Nintendo Mario Kart riepen ze de politie op om meer te controleren op straatracen. © RV

Vooruit voert actie tegen straatracers: “Pakkans hardrijders moet omhoog door meer controles”

AntwerpenStraatracers maken het leven in een aantal Antwerpse wijken erg gevaarlijk. Vooruit, dat in het district Antwerpen in de oppositie zit, voerde daarom donderdagavond actie in de Kerkstraat. Dat is een beruchte hotspot voor straatraces in Antwerpen-Noord. “De politie moet dringend meer controles gaan uitvoeren tegen hardrijders”, zo roept de partij op.

 1. Topchef Karen (37) kookte voor de Obamas en Beyoncé, en opent nu plantaardig restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt
  PREMIUM
  Antwerpen

  Topchef Karen (37) kookte voor de Obamas en Beyoncé, en opent nu plantaar­dig restaurant in de Antwerpse Brederode­buurt

  Meghan Markle, Beyoncé en Jay Z, Michelle en Barack Obama: noem een superster en Karen Shu (37) heeft hun smaakpapillen wellicht al verwend. De Amerikaanse topchef ruilt na achttien jaar echter het blitse leven in Amerika in voor een eigen restaurant in de Brederodebuurt. Met een volledig plantaardig menu en een minimalistisch interieur hoopt ze nu Antwerpse harten te veroveren: “Koken voor de sjeiks in Qatar was een ervaring, maar ik ben verliefd geworden op deze stad.”
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 1. KIJK. Oplichters saboteren auto om hem goedkoop te kunnen kopen: “Er is iets mis met uw motor, we bieden de helft”
  Wommelgem

  KIJK. Oplichters saboteren auto om hem goedkoop te kunnen kopen: “Er is iets mis met uw motor, we bieden de helft”

  De 40-jarige Pieter Goossens is afgelopen dinsdag het slachtoffer geworden van twee oplichters die geïnteresseerd waren in zijn auto. Het duo wilde de wagen, die te koop stond, komen inspecteren, maar toen ze eenmaal ter plaatse waren, probeerden ze zijn voertuig op slinkse wijze te saboteren. Zo hoopten ze Pieter ervan te kunnen overtuigen zijn ‘kapotte’ wagen goedkoop van de hand te doen. “Gelukkig ben ik hobbyist en weet ik iets van auto’s.”