In opdracht van de Omar G., bijgenaamd Patje Haemers, zou 13 miljoen euro cash geld uit drugshandel zijn weggesluisd.
Volledig scherm
PREMIUM
In opdracht van de Omar G., bijgenaamd Patje Haemers, zou 13 miljoen euro cash geld uit drugshandel zijn weggesluisd. © rv

Voortvluchtige drugsbaas ‘Patje Haemers’ steeds meer in het nauw: tien verdachten opgepakt, 405.000 euro in beslag genomen

AntwerpenIn drie nieuwe Sky ECC-onderzoeken zijn donderdag tien verdachten gearresteerd. Onder meer twee broers uit Hoboken die in Antwerpen de zaken regelden voor de voortvluchtige Antwerpse drugsbaas Omar G., ook wel Patje Haemers genoemd, zijn opgepakt. Volgens het parket hebben de verdachten met hun drugshandel zo’n twintig miljoen euro verdiend.

 1. Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoederen: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”
  Berchem

  Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoede­ren: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”

  Er rolt een golf van solidariteit door het Antwerpse district Berchem. Tot diep in de nacht zijn mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving naar de Selimiye moskee komen brengen. Nadat alles is gesorteerd - een huzarenstukje! - worden de spullen per vrachtwagen naar Turkije gebracht. “Deze ramp raakt niet alleen onze gemeenschap. Héél Berchem springt in de bres. Het is hartverwarmend.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Mortsel en Borsbeek reageren op komst themapark naast luchthaven: “Vlaamse regering zou zich beter aan eigen opgelegde regels houden vooraleer groen licht te geven”
  PREMIUM
  MORTSEL/BORSBEEK

  Mortsel en Borsbeek reageren op komst themapark naast luchthaven: “Vlaamse regering zou zich beter aan eigen opgelegde regels houden vooraleer groen licht te geven”

  Heyo, Captain Jack! Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, deed woensdag zijn plannen uit de doeken om een themapark rond luchtvaart naar de luchthaven van Deurne te brengen. De stad Mortsel - waar het themapark zich zou nestelen - en buurgemeente Borsbeek maken zich vooral zorgen om mobiliteit: “Er wordt van ons verwacht een klopjacht te houden op iedere burger die zijn tuin wil heraanleggen, maar voor de politieke bovenklasse gelden die regels blijkbaar niet.”
 2. Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpartij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak
  PREMIUM
  Antwerpen

  Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpar­tij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak

  Door DNA-stalen opnieuw te analyseren zijn de verdachten van een zinloze steekpartij uit 2011 alsnog geïdentificeerd. Maar volgens de raadkamer gaat het niet om een moordpoging en zijn de feiten dus verjaard. De verdachten lijken dus vrijuit te gaan. De Antwerpse procureur legt zich daar niet bij neer en vraagt de kamer van inbeschuldigingstelling om de feiten toch als poging moord te handhaven.
 3. Negen betrokkenen bij Chinees prostitutienetwerk in de cel dankzij grote anti-mensensmokkeloperatie
  Brussel/Antwerpen/Beerse/Kasterlee/Leuven

  Negen betrokke­nen bij Chinees prostitu­tie­net­werk in de cel dankzij grote an­ti-mensensmok­kel­ope­ra­tie

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. Dat gebeurde in kader van een de van grootste anti-mensensmokkeloperaties sinds jaren in de Chinese prostitutiebranche. Negen personen werden voor de onderzoeksrechter gebracht en in de cel geplaatst.