Er staan intussen 125 elektrische laadpalen in Antwerpen.
Volledig scherm
Er staan intussen 125 elektrische laadpalen in Antwerpen. © rv

Voortaan al 125 elektrische laadpalen in Antwerpen: “De vraag groeit exponentieel”

ANTWERPENElektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarom ging de stadsdienst ‘Mobiliteit en Parkeren’ vorig jaar een nieuwe concessie aan om de stedelijke publieke laadinfrastructuur verder uit te breiden. Woensdag is de 125ste laadpaal binnen die samenwerking geïnstalleerd en klaar voor gebruik, goed voor 250 nieuwe oplaadpunten.

 1. Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpartij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak
  PREMIUM
  Antwerpen

  Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpar­tij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak

  Door DNA-stalen opnieuw te analyseren zijn de verdachten van een zinloze steekpartij uit 2011 alsnog geïdentificeerd. Maar volgens de raadkamer gaat het niet om een moordpoging en zijn de feiten dus verjaard. De verdachten lijken dus vrijuit te gaan. De Antwerpse procureur legt zich daar niet bij neer en vraagt de kamer van inbeschuldigingstelling om de feiten toch als poging moord te handhaven.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. ASSISEN LIVE. “Er is geen wetenschappelijke verklaring voor dat hij zich niks kan herinneren”: Gerechtspsychiaters maken gehakt van Du Lions geheugenverlies
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. “Er is geen wetenschap­pe­lij­ke verklaring voor dat hij zich niks kan herinneren”: Gerechts­psy­chi­a­ters maken gehakt van Du Lions geheugen­ver­lies

  Het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58) is nog lang niet voorbij. Integendeel, voor dag vier staan opnieuw een hele resem getuigen op de planning. De meest opvallend onder hen is Raymond V. Met hem gebeurde hetzelfde als met Joël L.T., namelijk dat hij enkele jaren foutief als hoofdverdachte werd gezien, maar dan in de zaak Lutgarda Bogaerts. Tot slot zullen ook de gerechtspsychiaters hun rapport over Du Lion komen uitleggen.