Onder andere Vincent Gysels van burgerplatform Kaailink komt spreken donderdag.
Volledig scherm
Onder andere Vincent Gysels van burgerplatform Kaailink komt spreken donderdag. © Klaas De Scheirder

“Voor wie zijn de kaaien?”: tweede infoavond Stad aan de Stroom

ANTWERPENHet Vlaams Architectuurinstituut, Stadsform en Universiteit Antwerpen slaan donderdag de handen in elkaar voor de tweede editie van ‘Stad aan de Stroom’, een infoavond over de toekomst van de Scheldekaaien in Antwerpen. “Het masterplan van de kaaien ging gepaard met een participatieproject, maar zien participanten hun stem ook gereflecteerd in de huidige plannen?”

  1. Luisteraars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse seniorenzender Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstpersoonlijk naar zijn kabinet”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Luiste­raars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstper­soon­lijk naar zijn kabinet”

    “Radio Minerva uit de ether halen? Waar halen ze het?” Het nieuws over het mogelijk verdwijnen van de Antwerpse bekende seniorenzender, die dagelijks zo’n 60.000 luisteraars bereikt, beroert de gemoederen. Online petities en steungroepen schieten als paddenstoelen uit de grond en worden massaal ondertekend. Zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever steekt de Radio Minerva-familie een hart onder de riem. “Wij laten Minerva nooit verdwijnen!”