Alexander De Croo en Jan Jambon, op de rooster gelegd door moderator Michaël Van Droogenbroeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo en Jan Jambon, op de rooster gelegd door moderator Michaël Van Droogenbroeck. © RV

Voka-ondernemers willen andere vaccinatiestrategie: “Gaan we niet doen”, zeggen De Croo en Jambon

AntwerpenPremier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) willen géén andere volgorde in het vaccineren van de bevolking. “Eerst de zwakkeren in de samenleving beschermen, is menselijk de juiste keuze”, klonk het eensgezind op de virtuele VOKA-nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. Een poll wees uit dat driekwart van de ondernemers wil dat de overheid de volgorde herbekijkt.

 1. Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbedreigingen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbe­drei­gin­gen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”

  De hoofdrolspeler van een racistisch incident aan het Nachtegalenpark vorige week stuurde vandaag een bericht de wereld in waarin hij zijn versie van de feiten uit de doeken doet. Begin deze week ging een filmpje van hem de ronde waarop hij een moeder van twee kinderen te lijf ging en onder meer uitschold voor ‘Marokkaanse kuthoer’. Hij stuurde het bericht via een tijdelijk Instagram-account, omdat hij naar eigen zeggen al vele doodsbedreigingen heeft ontvangen en zijn social media minstens tijdelijk heeft moeten blokkeren.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen