Het kunstwerk, bestaande uit rode en witte vlaggen op hoge palen, staat van 7 tot en met 16 augustus 2020 opgesteld in Park Spoor Noord.
Volledig scherm
Het kunstwerk, bestaande uit rode en witte vlaggen op hoge palen, staat van 7 tot en met 16 augustus 2020 opgesteld in Park Spoor Noord. © ZvA

Vlaggen in Park Spoor Noord eren coronaslachtoffers en zorgpersoneel

Zomer van Antwerpen ging op 28 juli vervroegd in winterslaap. De voorstellingen en concerten werden voor onbepaalde tijd gepauzeerd, met uitzondering van één project: de installatie In Memoriam van Britse kunstenaar Luke Jerram.

 1. ASSISEN. Fred Wittig pleit onschuldig voor roofmoord op autohandelaar: “Ik heb de dodelijke schoten niet afgevuurd”
  PREMIUM

  ASSISEN. Fred Wittig pleit onschuldig voor roofmoord op autohande­laar: “Ik heb de dodelijke schoten niet afgevuurd”

  “Men wil dat ik iets toegeef wat ik niet heb gedaan. Dat kan ik niet.” Fred Wittig (57), die voor het Antwerpse hof van assisen terechtstaat voor de roofmoord op Steve Huypens (38) uit Schilde, zwijgt al de hele week. Maar tijdens zijn laatste woord wilde hij tóch iets kwijt: hij is – ondanks de zware bewijslast - onschuldig. “Er is twijfel. En dus moet hij vrijgesproken worden”, vindt zijn verdediging.
 2. ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”

  “Men wil dat ik iets toegeef wat ik niet heb gedaan. Dat kan ik niet.” Dat waren de laatste woorden van Fred Wittig (57), die voor het Antwerpse hof van assisen terechtstaat voor de roofmoord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde. Maar de leden van de volksjury zagen dat anders: Wittig - en niemand anders, zoals de verdediging beweerde - kogelde Huypens dertien jaar geleden neer in zijn eigen autohandel. Morgen bepaalt de jury de strafmaat.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond