Gene Thomas speelt zondag in Oostmalle ter ere van de Vlaamse feestdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Gene Thomas speelt zondag in Oostmalle ter ere van de Vlaamse feestdag. © VRT

Vlaanderen feest, kuieren in openluchtmuseum of supporteren bij de koers? Vijf tips voor een zalig weekend in en rond Antwerpen

ANTWERPENNog geen plannen het weekend van 10 en 11 juli? We helpen je graag verder met vijf leuke weekendtips van onze redactie in Antwerpen en omstreken. Want wie wil er nu thuis blijven zitten nu de zomervakantie begonnen is en het weer allemaal kan?

 1. Glazen paviljoen in Middelheimmuseum krijgt na 16 jaar grondige opknapbeurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Glazen paviljoen in Middelheim­mu­se­um krijgt na 16 jaar grondige opknap­beurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”

  In het openluchtmuseum Middelheim is begonnen met de restauratie van ‘Belgian Funhouse’ van de Amerikaanse kunstenaar Dan Graham. Het populaire paviljoen met de spiegelende glasplaten heeft na 16 jaar aanwezigheid in het kunstpark dringend een opknapbeurt nodig. De komende drie weken worden in totaal elf glaspartijen én de hagen vervangen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).