Volgens Vlaams Belang plaatsen steeds meer chauffeurs bij De Lijn zélf dashcams om zich te beschermen tegen agressie. De officiële camera's van De Lijn werken al te vaak niet.
Volledig scherm
Volgens Vlaams Belang plaatsen steeds meer chauffeurs bij De Lijn zélf dashcams om zich te beschermen tegen agressie. De officiële camera's van De Lijn werken al te vaak niet. © Photo News

Vlaams Belang: “Chauffeurs bij De Lijn moeten zich tegen agressie kunnen beschermen met dashcams”

AntwerpenSteeds meer chauffeurs installeren zelf dashcams in trams en bussen die ze niet op de rijweg, maar op de deuren van het voertuig richten. De Lijn verbiedt dat echter. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vindt dat onaanvaardbaar. “De officiële camera’s van De Lijn werken vaak niet. De chauffeurs moeten zich kunnen beschermen tegen agressie, verbaal en fysiek geweld.”

  1. Geen medaille, wel champagnedouche voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwekkend hoe hij job als notaris combineert met topbasketbal”
    PREMIUM

    Geen medaille, wel champagne­dou­che voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwek­kend hoe hij job als notaris combineert met topbasket­bal”

    Twee keer verliezen op één dag, dat pikt. Toch mogen de Belgian Lions met hun vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokyo zeker trots zijn. Het 3x3 basketbalteam was in de discipline het enige amateurteam waarvan elk lid er nog een vaste job op nahoudt. Het Laatste Nieuws ging langs bij de collega’s van de bezieler van het team én notaris Nick Celis (32): “Na elke match spoot de champagne van trots in het rond.”