De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem. © rv

‘Visboeren’ met een loft in het Hilton? Daar zit drugsgeld achter, meent Antwerps gerecht

Drie broers van de Marokkaanse familie A., bekend van hun viswinkels, en hun schoonvader Mohamed staan donderdagochtend voor de strafrechter op verdenking van drugsinvoer en van het massaal witwassen van crimineel geld. De procureur meent dat de ‘Visboeren’ geen redelijke uitleg hebben voor de herkomst van 1,7 miljoen euro. Met dat geld is veel vastgoed gekocht in Marokko, waaronder een appartement in het Hilton Garden Hotel in Tanger: 250.000 euro cash betaald. 

37 reacties

 • Juliette Nijs

  11 maanden geleden
  laat dat pensioentje maar goed terugbetalen en die onterecht gehuurde sociale woning ook! dit hebben wij echte eerlijke belgen groot nodig! Steek ze maar in eigen land in de cel op water en brood ipv dat wij daarvoor ook nog is moeten gaan betalen!
 • Leopold Vanhoof

  11 maanden geleden
  Hard gewerkt zeker zoals alle zelfstandigen toch?
 • serge de beyser

  11 maanden geleden
  Grote vis gevangen?
 • Elise Van Damme

  11 maanden geleden
  Ik ken er bij ons in Brussel die rondrijden met wagens van meer dan 100duizend euro. En leeftijd van nog geen 20 jaar! En neen niet enkel alleen maar gehuurde wagens. Bekostigd van te werken of van hun leefloon, natuurlijk moeten we dat geloven. Er wordt hen bijna geen strobreed in de weg gelegd en dit 'fenomeen' is al meer dan 30 jaar aan de gang zonder ernstige controle van de herkomst van al deze dure materie door onze fiscus. Nu stilaan bekijkt men eens een geval om ons te sussen
 • Freddy van Puymbrouck

  11 maanden geleden
  Men moet zich eens gaan realiseren dat in dat circuit nog heel veel geld te halen is. Veel meer dan bij de gewone burger die alle dagen naar zijn werk gaat en trouw zijn belastingen betaald!
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. ‘River Skimmer’ zuigt afval uit Oostkaaidok op: “500 liter water per minuut gezuiverd”
  Merksem

  ‘River Skimmer’ zuigt afval uit Oostkaai­dok op: “500 liter water per minuut gezuiverd”

  Aan de Oostkaai in Merksem werd vandaag de allereerste River Skimmer in België te water gelaten. Het gaat om een initiatief van River Cleanup, ook bekend van hun jaarlijkse World Cleanup Day. Met de lancering van de River Skimmer wil River Cleanup, naast het activeren van vrijwilligers, een extra stap zetten in het wegwerken van de 8 miljard kilogram plastic die elk jaar in onze oceanen terechtkomt.
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre