De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem. © rv

‘Visboeren’ met een loft in het Hilton? Daar zit drugsgeld achter, meent Antwerps gerecht

Drie broers van de Marokkaanse familie A., bekend van hun viswinkels, en hun schoonvader Mohamed staan donderdagochtend voor de strafrechter op verdenking van drugsinvoer en van het massaal witwassen van crimineel geld. De procureur meent dat de ‘Visboeren’ geen redelijke uitleg hebben voor de herkomst van 1,7 miljoen euro. Met dat geld is veel vastgoed gekocht in Marokko, waaronder een appartement in het Hilton Garden Hotel in Tanger: 250.000 euro cash betaald. 

 1. Oppositiepartij Groen scherp voor Antwerps klimaatbeleid: “Dringend tijd voor klimaatplan die naam waardig”
  Antwerpen

  Oppositie­par­tij Groen scherp voor Antwerps klimaatbe­leid: “Dringend tijd voor klimaat­plan die naam waardig”

  Nu uit de emissie-inventaris van 2018 blijkt dat de stad Antwerpen haar eigen klimaatdoelstellingen voor 2030 bij ongewijzigd beleid niet dreigt te halen, vraagt oppositiepartij Groen dringend extra maatregelen. “Er is nu echt genoeg tijd verloren”, zegt Groen-gemeenteraadslid Ilse Van Dienderen. “Of is er onenigheid binnen het college? Het is alleszins dringend tijd voor een klimaatplan die naam waardig.”
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?