Op een scherm kan je volgen waar je hand zich virtueel in de binnenkant van de 'koe' bevindt.
Volledig scherm
Op een scherm kan je volgen waar je hand zich virtueel in de binnenkant van de 'koe' bevindt. © Foto Klaas De Scheirder

Virtueel in binnenkant van koe

ANTWERPENOp de faculteit Dierengeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen staat sinds kort een bijzondere 'koe'. Een lege plastic bak met 'zwart-witte' vlekken waarin studenten virtueel kunnen voelen hoe een koe binnenin in elkaar zit. De 'koe' heeft een kostenplaatje van 50.000 euro en is uniek in ons land.

 1. Antwerp-spelers motiveren scholieren tot goede attitude: “Wij supporteren deze keer voor jullie”
  PREMIUM
  Schoten/Deurne

  Ant­werp-spe­lers motiveren scholieren tot goede attitude: “Wij supporte­ren deze keer voor jullie”

  Het Sint-Jozefinstituut in Schoten kreeg dinsdagnamiddag hoog bezoek over de vloer. De rode loper lag uitgerold voor de Antwerp-spelers Ritchie De Laet en Davino Verhulst. Het voetbalduo kwam de leerlingen extra aanmoedigen om zich op school goed te gedragen zodat de jongeren op het einde van het jaar een positief attitudeattest ontvangen. En wie uitstekend zijn best doet, mag zelfs een match bijwonen op de Bosuil.
 2. Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens
  PREMIUM
  Borgerhout

  Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens

  De schrijver van het boek ‘Aanslag op het hart. Hoe ik mijn broer verloor aan IS’, een artistieke organisatie voor jongeren met autisme en een topreporter in spe: het zijn maar enkele van de winnaars op het Gala van de Gouden Reuskens, vanavond voor de tweede keer gevierd in De Roma. Wij gingen langs en ontdekten nieuw talent in het dichtstbevolkte district van Antwerpen: “Jongeren moeten meer praten, want ze worden aangehoord.”
 1. “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaffia
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaf­fia

  “Een Europese vuist moet in Dubai op tafel slaan.” Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden leidde dinsdagmiddag Europees commissaris Ylva Johansson en tientallen Europese journalisten rond in de Antwerpse haven. Het was de start van een offensief tegen de drugsmaffia waarbij minister Verlinden volgende maanden samenzit met (privé-)partners in binnen- en buitenland. Ze gaat ook zelf op bezoek in ‘donorlanden’ Ecuador en Colombia.