Vincent Vandeputte post dagelijks filmpjes met opinies over de corona-aanpak.
Volledig scherm
Vincent Vandeputte post dagelijks filmpjes met opinies over de corona-aanpak. © RV

Vincent bereikt dagelijks duizenden mensen met opinies over covid-aanpak: “Ik wil bouwen aan een warmere samenleving”

AntwerpenVincent Vandeputte (58) was een jaar geleden een onbekende Antwerpenaar, tot zijn videoboodschap over de coronamaatregelen plots viraal ging. Heel wat mensen bleken zich aan te sluiten bij zijn verzuchtingen en sindsdien is hij een populaire stem in het coronadebat. Op sociale media deelt hij regelmatig opinies over de maatregelen, de angstcultuur en andere bezorgdheden. “Ik wil mij inzetten om de polarisatie op een constructieve wijze aan te pakken.”

  1. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelingenkamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”
    PREMIUM
    Antwerpen/Kapellen

    VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelin­gen­kamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”

    De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: De Syrische Yamen die een namiddag in Oostende als één van de beste dagen van zijn leven beschouwt.