En dan is er taart voor oud-burgemeester en oud-schepen Bob Cools. Achter hem vlnr. Filip Vercruyssen (handelaarsvereniging De Wilde Zee), Tatjana Scheck (voorzitter Vooruit, Antwerpen), schepen Karim Bachar (Vooruit), scjepen Tom Meeuws (Vooruit) en Frank Vercammen (districtsschepen Deurne voor Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
En dan is er taart voor oud-burgemeester en oud-schepen Bob Cools. Achter hem vlnr. Filip Vercruyssen (handelaarsvereniging De Wilde Zee), Tatjana Scheck (voorzitter Vooruit, Antwerpen), schepen Karim Bachar (Vooruit), scjepen Tom Meeuws (Vooruit) en Frank Vercammen (districtsschepen Deurne voor Vooruit). © Tessa Kraan

Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

AntwerpenJe staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.

  1. Dronken chauffeur keert om bij verkeerscontrole en verliest rijbewijs 15 dagen
    Antwerpen

    Dronken chauffeur keert om bij verkeers­con­tro­le en verliest rijbewijs 15 dagen

    De Antwerpse politie controleerde verleden zondag het verkeer aan de uitgang van de Waaslandtunnel op Linkeroever en aan de Plantin en Moretuslei. Drie bestuurders hadden drugs gebruikt en kregen meteen een rijverbod van 15 dagen. Een vrouw die eveneens onder de invloed was, besloot bij het dispositief om te keren en weg te rijden, waarbij ze een paar gevaarlijke manoeuvres uithaalde. Ook zij mocht haar rijbewijs onmiddellijk afgeven.