Een controle op mensensmokkel door de federale wegpolitie. (archief)
Volledig scherm
Een controle op mensensmokkel door de federale wegpolitie. (archief) © Photo News

Vijf mensensmokkelaars aangehouden; hielpen vluchtelingen in ruil voor 10.000 euro aan papieren

Acht verdachten zijn vanmorgen in Antwerpen en Brasschaat opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar mensensmokkel. Vijf van de acht zijn vanavond voorlopig in de gevangenis opgesloten. Volgens het Antwerpse parket werkte de bende via een reisbureau om onder andere Surinaamse mensen tegen betaling naar ons land halen. Er is sprake van sommen van 5.000 tot 10.000 euro. 

 1. Wie ‘sliploos’ naar deze Antwerpse Eroticabeurs komt, mag gratis binnen: “Mannen voelden zich erdoor gediscrimineerd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wie ‘sliploos’ naar deze Antwerpse Erotica­beurs komt, mag gratis binnen: “Mannen voelden zich erdoor gediscrimi­neerd”

  Drie expohallen vol erotisch plezier en een hoofdpodium versierd met 50.000 snoepjes: komend weekend start de grootste eroticabeurs van het land in de Antwerp Expo. “Een leuk extraatje voor koppels die een weekendje naar een erotisch speellandje willen gaan”, verklaart de organisatie, die tot 15.000 bezoekers verwacht. Wie vrijdag langskomt, kan zelfs gratis binnen door zijn of haar onderbroek simpelweg thuis te laten. Maar wie controleert dat dan? En hoe komt men best gekleed?
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.