De vertrekplaats van het WK Wielrennen aan het Steen in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vertrekplaats van het WK Wielrennen aan het Steen in Antwerpen. © Joel Hoylaerts / Photonews

Vijf keer uit dit weekend in en rond Antwerpen: van wielergekte over nostalgie naar de club tot oogsten op Het Veld

ANTWERPENNog geen plannen op zaterdag 25 en zondag 26 september? We helpen je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Want wie wil er nu thuis blijven zitten in het weekend nu we weer massaal mogen buitenkomen?

 1. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
  Antwerpen

  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

  “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.
 2. Fietserstunnel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkapping bij ingang naar beneden komt
  Antwerpen

  Fietsers­tun­nel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkap­ping bij ingang naar beneden komt

  De fietserstunnel aan de D’Herbouvillekaai, bij de Kennedytunnel, is dinsdagochtend door de politie afgesloten. Een stuk van de overkapping over een van de ingangen is naar beneden gekomen, waardoor de politie het niet meer veilig achtte dat fietsers daar zomaar konden passeren. Volgens Agentschap Wegen en Verkeer komt er vanavond nog een aannemer ter plaatse om het probleem aan te pakken.