Timothy De Paepe leidt voortaan het Museum Vleeshuis.
Volledig scherm
Timothy De Paepe leidt voortaan het Museum Vleeshuis. © RV

Vijf jaar conservator, nu directeur: Timothy De Paepe volgt Clement Caremans op in Museum Vleeshuis

AntwerpenMuseum Vleeshuis heeft een nieuwe directeur. Timothy De Paepe (39) volgt Clement Caremans op die begin mei met pensioen ging. “Het is een ongelooflijke eer om een van de oudste musea van Antwerpen te mogen leiden. Als conservator leerde ik dit museum achter de schermen kennen.”

 1. Opnieuw hinder door brugvoeg op viaduct van Merksem: “Structurele herstelling ten vroegste in januari”
  Merksem

  Opnieuw hinder door brugvoeg op viaduct van Merksem: “Structure­le herstel­ling ten vroegste in januari”

  Omwille van problemen met een brugvoeg wijzigt de verkeerssituatie tijdens de nacht van 5 op 6 oktober 2022 op het viaduct van Merksem, op de Antwerpse ring (R1) richting Nederland. De tweede rijstrook van rechts, ter hoogte van de tijdelijk herstelde brugvoeg, wordt afgesloten. Verkeer kan blijven rijden op de R1 over de twee linkse rijstroken en de uiterst rechtse rijstrook. Een definitieve oplossing is ten vroegste voor januari: dan wordt een volledig nieuwe voeg verwacht.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.