Vlinderpaleis
Volledig scherm
Vlinderpaleis © Klaas De Scheirder

Vijf jaar cel gevorderd voor IS-vrouw die in vluchtelingenkamp Al-Hol zit

AntwerpenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het verzet behandeld van IS-vrouw Sabah H., die in 2017 bij verstek veroordeeld werd tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van Islamitische Staat (IS). De vrouw bevindt zich nog altijd in het vluchtelingenkamp Al-Hol. Ze spande samen met andere IS-vrouwen eerder al een gerechtelijke procedure aan om samen met hun kinderen gerepatrieerd te kunnen worden, maar ving bot bij het Brusselse hof van beroep.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Drie Antwerpse chefs lanceren De Hopgenoten:
afhaalmenu zet bedreigde hopscheuten in de kijker
  Antwerpen/Boechout

  Drie Antwerpse chefs lanceren De Hopgenoten: afhaalmenu zet bedreigde hopscheu­ten in de kijker

  Door de verplichte sluiting van de restaurants hebben hopscheutentelers amper een afzetmarkt. Daarom hebben chefs uit het Antwerpse Wouter Keersmaekers, Patrick Verheire en Tom Fluit een afhaalmenu in elkaar gebokst om het bedreigde kwaliteitsproduct in de kijker te zetten. “We willen een lans breken voor de hoppescheut”, aldus Wouter Keersmaekers (59), chef van De Schone van Boskoop in Boechout.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"