De bakkers van PIVA maakten een speculaasvent van 1,89 meter lang.
Volledig scherm
De bakkers van PIVA maakten een speculaasvent van 1,89 meter lang. © PIVA

Vierdejaars PIVA bakken speculazen Sint van bijna twee meter

MORTSEL/ANTWERPENEén meter en exact 89 centimeter. Zo lang is de speculaasvent die de leerlingen van het PIVA gebakken hebben voor Sinterklaas. Ze kregen daarbij de hulp van Albert Van Wassenhove uit Mortsel, oud-leraar PIVA die streekproducten weer op de kaart wil brengen met het project ‘Mortsel weer (h)eerlijk thuis’.

 1. Smartphonebeelden tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen
  Play
  Antwerpen

  Smartphone­beel­den tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen

  De politie heeft vandaag een klopjacht gehouden in de omgeving van de Noorderlaan in Antwerpen. Een gevangene die nog jaren in de cel moest zitten, ontsnapte deze namiddag uit het politiekantoor. Op smartphonebeelden is te zien hoe de man te voet wegvlucht. Agenten snellen ter plaatse en kunnen de man inrekenen in de Bostonstraat, in de buurt van het politiekantoor op de Noorderlaan.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.
 2. Iemand zin in bierpaté of bierschimmelkaas? Mortselse middenstand verwerkt nieuw Tipsy-bier in eigen lekkernijen

  Iemand zin in bierpaté of bierschim­mel­kaas? Mortselse midden­stand verwerkt nieuw Tip­sy-bier in eigen lekkernij­en

  De Brasschaatse broers Joey en Marc Hermans hebben het oude bierrecept van hun Mortselse overgrootvader en -nonkel van onder het stof gehaald. Het bier ‘Tipsy’ is terug op de markt en in Mortsel, de heimat van het bier, is men zo enthousiast dat lokale handelaars het bier verwerken in hun lekkernijen. “Welke van onze producten kan je eigenlijk niet met bier bereiden?”