Een juwelierszaak aan de Mechelsesteenweg was een van de panden die verzegeld zijn.
Volledig scherm
Een juwelierszaak aan de Mechelsesteenweg was een van de panden die verzegeld zijn. © JVDS

Vier verdachten van juwelenroof in Frankrijk opgepakt na huiszoekingen in Antwerpen en Kontich: Ruim 45 kilogram goud, juwelen én honderdduizenden euro’s gevonden

Antwerpen/KontichNa huiszoekingen die gisteren werden uitgevoerd in Antwerpen en Kontich zijn vier mensen gearresteerd. De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij het helen van juwelen die gestolen waren uit juwelierszaken in Frankrijk. De interventie van de Belgische politie werd verzocht door de Franse autoriteiten. Het is niet de eerste keer dat een Franse buit naar Antwerpen wordt gebracht om daar te worden verzilverd.

  1. Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbibliotheek: “Belangrijke bron voor onderzoek”

    Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbi­bli­o­theek: “Belangrij­ke bron voor onderzoek”

    Rende jij vroeger ook op woensdag naar de krantenwinkel om de nieuwste poster van Zac Efron uit de Joepie te scheuren en boven je bed te hangen? Dan kan jij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience misschien helpen. De Antwerpse bewaarbib zoekt namelijk alle Joepies die ooit verschenen zijn om in haar collectie op te nemen. “We worden vaak geassocieerd met oude literatuur, maar we verzamelen ook nieuw materiaal.”
    Antwerpen