LEZ
Volledig scherm
LEZ © Joel Hoylaerts / Photo News

Vier op vijf Antwerpenaren zijn tegen LEZ: “Pure geldklopperij”

Van de 290 Antwerpenaren die de vraag kregen of ze voor of tegen de lage-emissiezone (LEZ) is, stemde 81% tegen. Slechts 19 procent zegt voorstander te zijn. Dat blijkt uit een Facebookpoll van Het Laatste Nieuws Antwerpen. Tegenstanders noemen het vooral “geldklopperij”.

1 reactie

 • Maxime Ceragioli

  3 jaar geleden
  Waarom LEZ wél goed is! We sakkeren wel op de LEZ (Lage Emissie Zone). En we doen dit fenomeen wel af als een platte belasting of een stunt van de autofabrikanten om toch maar meer nieuwe voertuigen te verkopen! Bovendien krijgt de diesel in de steden, maar ook in het algemeen, de zwarte piet toegeschoven. Niet om het minst omdat een diesel meer CO2 (stikstof) en NOX (roetdeeltjes) zou uitbraken. Ook wordt de LEZ vergruisd omdat hij de financieel zwakkeren achterstelt, omdat ze zich géén moderne
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.