Een jager op eendenjacht
Volledig scherm
Een jager op eendenjacht © Vogelbescherming Vlaanderen

Vier jagers staan maandag voor Antwerpse rechter na uitzetten van 1.000 eenden

Antwerpen, OostmalleVier jagers uit Malle, Zoersel en Ranst staan maandag voor de correctionele rechtbank in Antwerpen terecht. Ze worden ervan verdacht illegaal duizend eenden te hebben uitgezet in een privaat jachtterrein in Oostmalle. Vogelbescherming Vlaanderen eist een schadevergoeding van 5.000 euro.

 1. Stad Antwerpen gaat buitenkant van Peperbuskerk zélf restaureren: “Investering van 5 miljoen euro”
  PREMIUM
  Borgerhout

  Stad Antwerpen gaat buitenkant van Peperbus­kerk zélf restaure­ren: “Investe­ring van 5 miljoen euro”

  De stad Antwerpen wil het dossier van de herbestemming van de Borgerhoutse Peperbuskerk uit het slop trekken. Om de financiële drempel voor kandidaten te verlagen, is beslist om de restauratie van de buitenzijde voor eigen rekening te nemen. De werken vergen een investering van 5 miljoen. “We passen voor een louter commerciële invulling, daarom komen we nu zelf met geld over de brug voor de grote renovatiewerken”, zegt Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit). Aanvankelijk zou Unizo in de leegstaande kerk zijn intrek nemen, maar vorig jaar trok de ondernemersorganisatie plots de stekker uit het project.
 1. ASSISEN. Miquel Bouterse schuldig aan roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Het is nooit de bedoeling geweest van het drietal om geld te betalen voor de cocaïne.”
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. Miquel Bouterse schuldig aan roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Het is nooit de bedoeling geweest van het drietal om geld te betalen voor de cocaïne.”

  De jury heeft na 3,5 uur vergaderen de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig bevonden aan de roofmoord op de Letse Ronalds Brakmanis (47). Een felle verdediging van zijn advocaat Frederic Thiebaut kon niet verhinderen dat de jury ‘ja’ heeft geantwoord op de belangrijkste vragen: heeft hij de dood van Brakmanis veroorzaakt, met de intentie om te doden en met als doel de cocaïne die eerst verhandeld zou worden te stelen?