Een jager op eendenjacht
Volledig scherm
Een jager op eendenjacht © Vogelbescherming Vlaanderen

Vier jagers staan maandag voor Antwerpse rechter na uitzetten van 1.000 eenden

Antwerpen, OostmalleVier jagers uit Malle, Zoersel en Ranst staan maandag voor de correctionele rechtbank in Antwerpen terecht. Ze worden ervan verdacht illegaal duizend eenden te hebben uitgezet in een privaat jachtterrein in Oostmalle. Vogelbescherming Vlaanderen eist een schadevergoeding van 5.000 euro.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 3. PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbedrijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderenzorg op droog zaad gezet”
  Antwerpen

  PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbe­drijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderen­zorg op droog zaad gezet”

  Oppositiepartij PVDA blijft zich met hand en tand verzetten tegen een gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf Antwerpen. “Volgens de stad zal die operatie het Zorgbedrijf versterken. Maar de realiteit is dat De Wever en zijn ploeg de ouderenzorg zélf op droog zaad hebben gezet. Op tien jaar tijd is, rekening houdend met de index, een derde minder geld van de stad naar het Zorgbedrijf gegaan.”