Politierechter Peter D’Hondt.
Volledig scherm
Politierechter Peter D’Hondt. © Geert De Rycke

Vier jaar cel voor beklaagde die niet komt opdagen bij 32ste veroordeling: man negeert elk rijverbod

StekeneAntwerpenaar Rayan F. is door politierechter Peter D’Hondt voor vier jaar naar de gevangenis gestuurd nadat hij opnieuw betrapt was op rijden tijdens een rijverbod. De man kwam niet opdagen in de rechtbank. “Geen enkele veroordeling in het verleden haalde ooit iets uit", zei Peter D’Hondt. 

 1. Daniel Dardha (16) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het behalen van de hoogste titel in schaken
  Antwerpen

  Daniel Dardha (16) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het behalen van de hoogste titel in schaken

  Een voorbeeld voor jeugdschakers, een beducht tegenstander van Bart De Wever en de jongste Belgische Internationale Grootmeester ooit. Niet voor niets werd Daniel Dardha (16) deze avond in het Felix Pakhuis geëerd voor zijn nieuwe titel, de hoogste in schaken. Het project Go for Grandmaster reikte hem een geldprijs van 25.000 euro uit: “Dat ga ik niet direct uitgeven, maar beleggen in vastgoed.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?