Een van de twee bootjes waarmee het ongeval gebeurde. Inzet: gewonden krijgen de eerste verzorging.
Volledig scherm
Een van de twee bootjes waarmee het ongeval gebeurde. Inzet: gewonden krijgen de eerste verzorging. © Marc De Roeck

VIDEO. Twee speedboten botsen frontaal op Schelde: achttien gewonden

Een bedrijfsuitje van een Nederlands bedrijf op de Schelde in Antwerpen is vrijdagavond uitgedraaid op een kleine ramp. Twee Zodiacbootjes botsten er iets na 18 uur tegen elkaar ter hoogte van het Steen. Achttien van de twintig opvarenden liepen lichte tot zware verwondingen op. “Met dank aan de Waterbus die de eerste drenkelingen uit het water heeft gehaald. Hun eerste zorgen waren zeker cruciaal”, klinkt het bij de Brandweer Zone Antwerpen.

2 reacties

 • Pete Tail Lieu

  3 jaar geleden
  Ondoordachte en risicovolle beslissing vd. bedrijfsleider om zijn werknemers in een gemeenschappelijk stuntverhaal te storten.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  "Teambuilding" ? Met het hoge verloop van jonge werknemers naar "de meest biedende" lijkt teambuilding een nutteloze kost, waar enkel coaches beter van worden en gebeurlijk OOK iemand die het mag bestellen bij de coach en er voor bedankt wordt.
 1. Ex-bankdirectrice krijgt lichtere straf in beroep: 2 jaar voorwaardelijke celstraf voor stelen van 120.000 euro van hoogbejaarde man
  PREMIUM
  Antwerpen/Puurs-Sint-Amands

  Ex-bankdirec­tri­ce krijgt lichtere straf in beroep: 2 jaar voorwaarde­lij­ke celstraf voor stelen van 120.000 euro van hoogbejaar­de man

  Van 4 jaar cel, waarvan 2 met uitstel, naar een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar. Voormalig bankbediende Ann V. (46) heeft in beroep een aanzienlijk lichtere straf gekregen voor het ontvreemden van bijna 120.000 euro van Frans Wauters (96), een hoogbejaarde man wiens bankzaken zij behartigde. De kinderen van Frans zijn allerminst opgezet met het nieuwe oordeel. “Als men zo’n walgelijke praktijken ongestraft laat, begrijp ik dat niet.”
 2. Lichtfestival gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”
  Antwerpen

  Lichtfesti­val gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”

  ZOO Antwerpen zorgt vanaf vrijdag met de zesde editie van China Light voor extra licht in het duisternis. Dit jaar staat het beroemde lichtfestival helemaal in het teken van Alice in Wonderland. Na zonsondergang komt het speelse sprookje helemaal tot leven. Val van 3 december tot en met 16 januari 2022 van de ene verbazing in de andere tijdens het wondermooie lichtfeest.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.