VIDEO. Antwerpse politie reageert op hardhandige arrestatie van minderjarige

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe de Antwerpse politie een minderjarige maandag hardhandig arresteerde. De politie reageert nu dat de jongeman zich weerspannig gedroeg en een politie-interventie blokkeerde. “Hij mocht beschikken nadat zijn ouders hem kwamen afhalen op het bureau. Hij werd even meegenomen voor weerspannigheid en verstoren van de openbare orde.”

52 reacties

 • Lena Lenski

  2 jaar geleden
  Het feit dat volwassenen zo met minderjarigen omgaan is onrespectvol en zeer kinderachtig. Deze jongen heeft 4 uur in de jeugdcel moeten zitten zonder dat zijn ouders verwittigd zijn geweest. Ik ken de jongen persoonlijk en dit is niet hoe hij zich zou gedragen. Er wordt in dit artikel alleen maar uit 1 perspectief gesproken, maar zo kan je geen echt artikel maken, want dan is je artikel subjectief. Alle kanten van het verhaal zijn belangrijk... dit is onterecht!
 • Joseline Wyns

  2 jaar geleden
  Marco Debart: super dat jij in het filmpje het gebrek aan manieren en respect ziet van de 14-jarige jongen. Ik zie niks anders dan dat hij op de grond ligt en geboeid wordt. Ik hoor hem niks zeggen en zie hem niks doen. Aan anderen die hier reageren: lees het artikel goed! Hij is niet gaan vluchten,maar verhinderde de politie om weg te rijden en was niet in het bezit van drugs. Ik ga mij voor de rest niet uitspreken over het gebeurde,want enkel omstaanders en politie weten wat er aan vooraf ging
 • Steven Moens

  2 jaar geleden
  Of je 14 of 41 bent maakt niet uit. Jouw gedrag bepaalt hoe de politieagent zich gedraagt. Als je denkt dat 14 jarigen niet agressief en gewelddadig kunnen berg je maar beter snel je illusies op. De andere kant van de medaille is natuurlijk een politieagent die over de schreef gaat wat ook een crimineel feit is. Wat ik echter zelden of nooit klakkeloos ga geloven is een selectief fragment beeld materiaal op sociale media zonder enige informatie over de oorsprong.
 • Nicolas Ivanov

  2 jaar geleden
  14 of niet, weerspannig zijn en uitdagen verdient een paar slagen met de matrak. Je zou zo de rijkswacht weer terugwillen.
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Spijtig dat de dienstplicht niet meer bestaat, op zijn minst zouden die kereltjes het nog eens ingetimmerd krijgen van leren beleefd te zijn, respect te hebben voor ouders en politie. Nu, zijn het vijgen ,kunnen alleen met velen tegelijk tegen de politie,maar alleen zijn ze niks waard.Zie maar naar de schoolresultaten en hoeveel er géén diploma behalen.Gewoon te stom !
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee