Rechtbanktekening van Martien R. die deze week is veroordeeld tot 16 jaar cel voor het leiden van een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en grootschalige drugshandel. ANP ALOYS OOSTERWIJK
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Martien R. die deze week is veroordeeld tot 16 jaar cel voor het leiden van een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en grootschalige drugshandel. ANP ALOYS OOSTERWIJK © ANP

Veroordeling drugsbaron legt corrupte contacten met dokwerkers bloot: “Als er geen cocaïne in die container zit, moeten wij twee jaar garnalen eten”

AntwerpenDe Nederlandse drugsbaron Martien R. is afgelopen week veroordeeld tot 16 jaar celstraf.  Hij voerde via de Antwerpse haven minstens 1,8 ton cocaïne in. Zijn strafdossier geeft  een inkijk in de samenwerking van Martien R.  met Antwerpse dokwerkers. “De Lange belde mij, hij had een container garnalen uit Ecuador opzijgezet. Als je met een chassis en een truck hier komt, zet ik die drugscontainer er zo bij jou op.” 

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.