Het zeilschip Ortelius.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zeilschip Ortelius. © AG Vespa

Verkocht voor 1 euro: zeilschip van 120 jaar oud

Het 120 jaar oude zeilschip ‘Ortelius’ van de stad Antwerpen, waarmee vroeger schoolrondvaarten werden gehouden, is dan toch verkocht geraakt. Voor één symbolische euro. De nieuwe eigenaar, Pieter Ghysels, wil de boot in Doel oplappen. “En iedereen mag daaraan meehelpen.”

 1. Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”
  Wommelgem

  Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”

  In Wommelgem zijn alle 550 kinderen van de lagere scholen zaterdag opgeroepen om zich te komen testen na een corona-uitbraak op een basisschool. Van de 390 opgedaagde leerlingen testte een vierde positief. “Zeer slechte cijfers”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA) aan Het Laatste Nieuws. Aan die resultaten verbindt het lokaal bestuur in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid enkele nieuwe maatregelen: basisschool Het Oogappeltje gaat dicht en alle activiteiten voor -12-jarigen op het grondgebied worden geannuleerd.
 2. Wist jij dit al over de Boerentoren? Vijf weetjes over de bekendste toren van ‘t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wist jij dit al over de Boerento­ren? Vijf weetjes over de bekendste toren van ‘t stad

  Elke week vertelt Antwerps stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer op HLN.be een weetje over Antwerpen. In oktober gaan alle weetjes over de trots van Antwerpen, de Boerentoren. Nu havenbaas Fernand Huts de Boerentoren kocht en er een ‘cultuurtoren’ van wil maken, blikken we terug op wat de toren doorheen de jaren voor Antwerpen betekend heeft. Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.