Links: het viaduct van Merksem dat in 2025 tegen de vlakte gaat. Rechts: hoe de omgeving van Schijnpoort en het Sportpaleis er tegen 2030 gaat uitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het viaduct van Merksem dat in 2025 tegen de vlakte gaat. Rechts: hoe de omgeving van Schijnpoort en het Sportpaleis er tegen 2030 gaat uitzien. © KDS/Lantis

Verkeersellende in Merksem slechts voorproefje? In 2025 gaat héle viaduct tegen de grond: “Een vijf jaar durende superwerf”

AntwerpenDe werken aan de kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem zijn zondagochtend definitief achter de rug. De hele week hebben de werkzaamheden doffe verkeersellende veroorzaakt. Een voorafname op de toekomst? Best mogelijk. Want over twee jaar gaat het héle viaduct tegen grond en maakt het plaats voor een stuk nieuwe Ring dat in een sleuf wordt ingegraven en deels wordt overkapt. Een vijf jaar durende ‘superwerf’ waar bestuurders nu al hun hart voor vasthouden.

 1. Bijna 1.000 man brengt laatste groet aan Seppe Kopecky en vormt indrukwekkende erehaag: “Ik deed alles voor een lach, want ik zag je zo graag gelukkig”
  PREMIUM

  Bijna 1.000 man brengt laatste groet aan Seppe Kopecky en vormt indrukwek­ken­de erehaag: “Ik deed alles voor een lach, want ik zag je zo graag gelukkig”

  Het was een indrukwekkend schouwspel zaterdagochtend aan de A12. Honderden mensen stroomden toe aan de San Marco Village, een evenementenlocatie die je niet onmiddellijk associeert met begrafenisplechtigheden, om een laatste groet te brengen aan Seppe Kopecky, broer van. Na een ingetogen en serene ceremonie van iets meer dan een uur brachten vrienden en sympathisanten nog een groet in de vorm van een erehaag, waarbij ze Bengaals vuur afstaken. “Wij hadden een unieke vriendschap waar velen slechts van kunnen dromen.”
  Antwerpen
 2. Ondanks protest tegen Scheldetunnel gaat bouw ‘Oosterweel-spektakelstuk’ van start, met dank aan... Zeebrugge
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ondanks protest tegen Scheldetun­nel gaat bouw ‘Oosterweel-spektakel­stuk’ van start, met dank aan... Zeebrugge

  1,8 kilometer lang, drie rijstroken in elke richting met een vluchtkoker in het midden én een aparte fietskoker van zes meter breed. De realisatie van de Scheldetunnel is zonder meer het spectaculairste onderdeel van de Oosterweelverbinding. In een nieuwe bouwdok in Zeebrugge werden de werken vanmiddag officieel op gang getrapt. Tegen 2030 moet de nieuwe tunnel onder de Schelde een feit zijn. Tenminste, als protest de timing niet in de war stuurt.
 3. AUTOSNELWEGVERHALEN. Hoe het ‘brokkelviaduct’ van de E17 pal in Gentbrugge kwam te liggen: “De kostprijs gaf de doorslag”
  PREMIUM
  Gentbrugge

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. Hoe het ‘brokkelvi­a­duct’ van de E17 pal in Gentbrugge kwam te liggen: “De kostprijs gaf de doorslag”

  Een viaduct dat een gemeente recht doormidden snijdt, vandaag is het moeilijk voor te stellen dat iemand het idee ooit zou opperen. En toch zag Gentbrugge de E17 - toen nog de E3 - eind jaren 1960 graag komen. Een verhaal waar het grote geld, de politiek en zelfs de nazi’s een rol in speelden. “Met wat malchance woonden we nu in Huckelheim.”
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.