De vermoorde Stefaan Bogaerts
Volledig scherm
De vermoorde Stefaan Bogaerts © Patrick Lefelon

Verdachte van moord op Antwerpse havenbaas vrijgelaten

Antwerpen/AmsterdamDe rechtbank Midden-Nederland heeft een verdachte in het Eris-proces op vrije voeten gesteld. Marciano M. werd ervan verdacht samen met drie andere leden van de motobende Caloh Wagoh de moord op  zakenman Stefaan Bogaerts uit Brasschaat te hebben gepleegd. Na de passage van een beschermde getuige blijkt die man het vooral “van horen zeggen” te hebben. 

 1. Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeentehuis
  Borsbeek

  Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeente­huis

  In de De Robianostraat in Borsbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afgegaan bij het pand met huisnummer 67. De ontploffing schrikte de buurt op en vernielde de voordeur compleet. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft of met welk type explosief. Er vielen geen gewonden. Op dit moment zouden er geen aanwijzingen zijn dat het incident drugsgerelateerd is.
 2. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
  Antwerpen

  Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

  De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.