Dr. Geert Peersman (tweede van rechts) en zijn team van ZNA Stuivenberg. Dankzij een AR-bril, nauwelijks zwaarder dan een gewone bril, kan een knieprothese uiterst nauwkeurig en met de juiste spanning voor de ligamenten worden geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Geert Peersman (tweede van rechts) en zijn team van ZNA Stuivenberg. Dankzij een AR-bril, nauwelijks zwaarder dan een gewone bril, kan een knieprothese uiterst nauwkeurig en met de juiste spanning voor de ligamenten worden geplaatst. © Klaas De Scheirder

Veiliger en accurater: ZNA eerste ziekenhuis in Europa dat knieprotheses plaatst met augmented reality

AntwerpenZNA Stuivenberg mag een Europese primeur op zijn conto schrijven: voor het eerst is een knieprothese geplaatst dankzij augmented reality (AR). De chirurg gebruikt een AR-bril en kan daardoor zeer accuraat en veilig werken. De technologie is zo fijn afgesteld dat de patiënt nadien sneller herstelt en een beter ‘gevoel’ in zijn knie heeft.

  1. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelingenkamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”
    PREMIUM
    Antwerpen/Kapellen

    VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelin­gen­kamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”

    De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: De Syrische Yamen die een namiddag in Oostende als één van de beste dagen van zijn leven beschouwt.