In principe is het nog een maand langer wachten om te dansen op café maar er is een achterpoortje (illustratiebeeld).
Volledig scherm
In principe is het nog een maand langer wachten om te dansen op café maar er is een achterpoortje (illustratiebeeld). © thinkstock

Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op ‘achterpoortje’: “Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen”

ANTWERPENEigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: “Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft.”

  1. Listige oplichters die diamanthandelaren hun handelswaar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Listige oplichters die diamanthan­de­la­ren hun handels­waar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”

    Hrair C. en 8 andere beklaagden beloofden verschillende diamanthandelaren dat ze hun handelswaar als tussenpersoon zouden doorverkopen, als ze de diamanten maar in consignatie gaven. In werkelijkheid verkochten ze de diamanten ver onder de marktwaarde en zagen de oorspronkelijke eigenaars geen cent meer terug. Daarom riskeren ze nu tot meer dan 3 jaar cel. “Wanneer mensen naar hun geld of diamanten vroegen, trok hij soms een mes of vertelde hij hen dat hij banden had met Hezbollah.”